Tratamente de Radioterapie GRATUITE


Prin Decontare Integrală CNAS

Radioterapia poate fi utilizată în următoarele scopuri:

Scop curativ:

Multe tipuri de cancer pot fi vindecate prin radioterapie sau prin asocierea acesteia cu chirurgia și/sau chimioterapia. Când este utilizată înaintea altor tratamente, scopul este reducerea dimensiunilor tumorale, iar când este utilizată după alte terapii, scopul este oprirea creșterii celulelor tumorale rămase.

Radioterapia curativă poate fi:

  • Definitivă în cazul tumorilor inoperabile, a contraindicațiilor medicale importante sau atunci când reprezintă cea mai eficientă metodă pentru a elimina tumorile.
  • Adjuvantă sau postoperatorie, iradierea după intervenția chirurgicală făcându-se numai când există riscul reapariției tumorii în aceeași zonă.
  • Preoperatorie, cu scopul de a reduce tumora primară în situația în care aceasta nu poate fi operată în stadiul inițial.

Scop paliativ

Ameliorarea simptomelor. Uneori, vindecarea cancerului nu este posibilă, dar ameliorarea simptomelor face viața pacientului mai confortabilă.

Radioterapia paliativă tratează probleme specifice cauzate de cancer, cum ar fi durerea sau sângerarea. Reducerea dimensiunilor tumorale duce implicit la scăderea presiunii exercitate de tumoră asupra organelor vecine, cum ar fi creierul sau măduva spinării.

Tipuri de tratamente de radioterapie

  • Radioterapie cu Intensitate Modulată
  • Rapid Arc sau VMAT (Volumetric Arc Therapy)
  • IGRT (Image Guided Radiation Therapy)
  • Radioterapie 3D Conformațională
  • Radiochirurgie

Cum știm dacă tratamentul este eficient?

Pacientul va efectua teste și examene medicale în timpul tratamentului. Aceste teste ajută medicul să stabilească eficiența radioterapiei. Efectele tratamentului nu sunt întotdeauna imediate - ar putea fi nevoie de câteva săptămâni după încheierea tratamentului, pentru a evalua efectul radioterapiei.

HALCYON - platformă revoluționară pentru tratarea cancerului prin radioterapie

Acesta oferă multiple beneficii pacienților, cu accent pe confort, siguranță și comunicare eficientă. Platforma HALCYON utilizează tehnologie avansată și caracteristici inovatoare, creând o atmosferă relaxantă și calmă pentru pacienți în timpul tratamentului.

Avantajele acestei platforme includ spațiu generos, iluminare ambientală integrată, funcționare silențioasă și comunicare imediată și clară între terapeut și pacient.

Siguranța pacientului este asigurată prin sistemul de siguranță în șase puncte, care include ghidare imagistică în proporție de 100% și protecție optimizată a țesuturilor sănătoase. HALCYON oferă și un timp de inițiere redus, de sub un minut, contribuind la reducerea anxietății și la o gestionare mai eficientă a tratamentului cancerului.

Echipa medicala de Radioterapie - Neolife Valcea